MOT -ohjelmalla on oma blogi, joka toimii täsmälleen yhtä yksisilmäisesti kuin ohjelmakin. Blogia saa kommentoida, jos kommentti on tuottaja Virtasen mielen mukainen. Mitään varsinaista ajatusten vaihtoa ei voimakkaasti sensuroidulla blogilla voi käydä.

Kirjoitin sinne kommentin:
"MOT ohjelmalla on paljon katsojia, aivan kuten törkytorstain ohjelmilla aikanaan.

MOT:n kohdalla ongelma ei ole katsojaluvuissa, vaan ohjelman markkinoinnissa. Kun viihdeohjelmaa markkinoidaan asiaohjelmana, syyllistytään kuluttajan harhauttamiseen. MOT:n kohdalla tämä harhauttaminen on tehty raskauttavien asianhaarojen vallitessa, koska ohjelma on yhteiskunnan julkisen palvelun yhtiön tuotos."

Tähän "lärvikirjaystäväni", tuottaja Matti Virtanen vastasi:
"Hei Pekka,

MOT ei ole sen enempää viihdeohjelma kuin asiaohjelmakaan, vaan ajankohtaisohjelma. Niskasaarelaisen logiikan mukaan voisi sanoa, että jäit kiinni valheesta, mutta annetaan olla:-)

Jos haluat, saat korjata virheen ennen kuin julkaisen viestisi MOT:n blogissa. Samalla voisit täsmentää väitettäsi harhauttamisesta. Olemme luvanneet julkaista kaikki asialliset viestit, joten pelisäännöt ovat Sinullekin selvät.

Matti V."

Kun ilmoitin, että en katso tarpeelliseksi muuttaa omaa kommenttiani vastaamaan Matin mielipidettä, jäi se luonnollisesti julkaisematta.

Jos asiasta tahtoo löytää jotain positiivista, niin Virtasen viestistä löytyy MOT:tia koskeva totuuden siemen - Mattihan kiistää yksiselitteisesti MOT:n olevan asiaohjelma.
Katsojista suurelle osalle tämä on ollut selvää jo vuosikausia, mutta tuottajan suusta kuultuna asia saanee lopullisen sinetin, ja keskustelu asiasta voidaan lopettaa.
Vaikka Matti kiisti myös ohjelman viihdyttävyyden, niin se voidaan mielestäni jättää kysymyksenä vielä avoimeksi. Viihdyttävyyshän on jokaisen katsojan subjektiivinen tuntemus, toisin kuin asiallisuus.
 
Ohjelma joka levittää perätöntä tietoa, eli valehtelee, ei ole asiallinen, eli asiaohjelma. Tutkiva journalismi taas kuuluu minusta täysin yksiselitteisesti lajityypiltään asiaohjelmiin. MOT ilmoittaa verkkosuvuillaan edustavansa tutkivaa journalismia, eli antaa markkinoinnissaan ymmärtää olevansa asiaohjelma. Minusta olisi kohtuullista, että myös verkkosivuilla olisi esillä ohjelman tuottajan selkeä näkemys, että kyse ei ole asiaohjelmasta.