Metsästys on osa kulttuuriamme ja metsästyksessä juuri sorsastus on aina edustanut ns. korkeakulttuuria.
Kun tänään on jälleen avattu koko maan kattavat kulttuuriviikot, niin piipahdin itsekin muutamalla lammella katsomassa mitä on saatu aikaan jo näin ensimmäisen päivä kuluessa. Enkä joutunut pettymään, sillä heti ensimmäisen lammen rantaan saavuttuani osui silmiini suurta luovuutta osoittava  installaatio "Karhunpesä".
839585.jpg

Jo ennen varsinaiselle tilataideteokselle saapumista oli nähty huomattavasti vaivaa kulkijaa virittämiseksi kulttuurisesti oikeaan vireystilaan. Matkan varrelle oli nimittäin aseteltu metsästyskulttuuriin kuuluvaa keskeisintä esineistöä retrospektiivisen asetelmaan.

839582.jpg

Asetelma kuvasi mielestäni oivallisesti sitä, kuinka metsästyskulttuurissa on siirrytty tietoisen panostuksen jälkeen voimakkaista päihteistä kohti miedompia seurustelujuomia.
Näyttely jätti kuitenkin tilaa myös katsojan omalle mielikuvitukselle, koska teoksen tulkintasuuntaa ei ollut tiukasti normitettu.

Kuin pisteenä i:n pääle tuotiin metsästys- ja ruokakulttuurin kiinteä yhteys esille liittämällä tilateokseen oivaltavasti esimerkki riistan oikeasta käsittelystä.
839580.jpg

Uskon että jokainen näille kulttuuriviikoille osallituva tulee entistä vakuuttuneemmaksi siitä, että juuri metsästyskulttuuri on Suomessa  sitä kaikkein alkuperäisintä ja ominta perintöämme, jonka vaalimiseksi mikään uhraus ei ole liikaa.