Hallitusohjelma on jälleen kerran kirjoitettu verbaaliakrobatian parhaita perinteitä kunnioittaen mahdollisimman sekavaksi ja moniselitteiseksi.
Radion selkouutisten innoittamana olen tiivistänyt ja selkeyttänyt ohjelman keskeiset kohdat helpommin luettavaan muotoon.

Hallitusohjelman pääkohdat tiivistettynä ja käännettynä suomeksi

-Suomi pyrkii osallistumaan sotiin ulkomailla ja taistelussa Al Qaidaa vastaan syventämään sotilaallista yhteistyötä Al EU:n ja Al NATO:n kanssa.

-Paitsi osallistumalla aktiivisesti kansainvälisiin sotiin, hallitus pyrkii myös muilla rintamlla edistämään oman aseteollisuutemme hyvinvointia.

-Hallitus tavoittelee jopa ennustettua suurempaa talouden ja luonnonvarojen kulutuksen kasvua.

-Hallitus pyrkii houkuttelemaan maahan hyvin koulutettua työvoimaa kehitysmaista, koska on taloudellisesti edullista, että köyhät kehitysmaat kasvattavat ja kouluttavat meille valmista työvoimaa.

-Hallitus pyrkii pitämään kilpailukykyämme yllä heikentämällä työntekijöiden palkkakehitystä ja parantamalla etenkin valtionyritysten  johdon palkitsemista sekä huonosta että hyvästä työstä.

-Hallitus keventää verotusta ja korottaa reippaasti verovaroista maksettavia terveydenhuollon alhaisia palkkoja. Kun tavoitteiden ristiriitaisuus estää molempia toteutumasta samanaikaisesti, luovutaan sairaanhoitajien palkkojen korotuksista

-Vaalijärjestelmän uudistusta edistetään niin, että se ei tule voimaan ennen seuraavia vaaleja, jolloin uusi hallitus voi taas aloittaa työn puhtaalta pöydältä.

-Energian kulutuksen kasvu pysäytetään. Ja kun siinä epäonnistutaan, rakennetaan kolme uutta ydinvoimalaa.

-Pyritään saamaan turpeelle "uusiutuvan energian imago" määrittelemällä se "hitaasti uusiutuvaksi" ja pyrkimällä sen jälkeen julkisessa keskustelussa välttämään visusti sanan "hitaasti" käyttöä.

-Hallitus pyrkii ratkaisemaan metsien talouskäytön ja luonnonsuojelun välisen konfliktin hoitamalla viimeiset vanhat metsät sellutehtaille.

-Liian alhaisen luonnonvarojen kulutuksen kääntämiseksi reippaalle kasvu-uralle, hallitus pyrkii lisäämään henkilökohtaisen kulutuksen lisäksi myös kuluttajien määrää. Tämä tapahtuu korostamalla lapsilisän "tuotantopalkkio" -luonnetta. Eli lisäämällä lapsilisää niille, jotka tavoittelevat pirttiviljelyssä laadun sijasta määrää.

-Hallitus hoitaa luonnonvaraisten eläinten kantoja kepulais-metsästäjän periaatteita noudattaen. Se tarkoittaa, että mitään luonnonvaraista lajia ei ole sopivasti, vaan pääosin niitä on liikaa ja muutamia on liian vähän. Liian suuria ns. räähkä- ja haittaeläinkantoja ryhdytää ampumaan, kun taas mureita ja pulleita hyötyeläimiä ryhdytään ruokkimaan verovaroin. Ammuttavien listalle on toistaiseksi rumista räähkäeläimistä päässyt vasta merimetso, mutta listalle on jo kärkyllä ainakin halli, varis, joutsen, liito-orava, susi, kanahaukka ja muut koukkunokkaiset, tai siltä vaikuttavat, linnut.