Aamu alkoi mielenkiintoisella puhelinsoitolla tutulta eläinlääkäriltä.
Erään karjatilan isäntä oli huomannut navetan tuuletuskanavasta töröttävän "roskan", joka oli kuitenkin siihen tartuttaessa lähtenyt karkuun. Kun tuuletuskanavan luukku navetan vintillä avattiin, löytyi sieltä pahoin ryvettynyt pöllö. Pöllö pääsi vintille, mutta lentoon se ei "lantalastissa" pääsyt.
Isäntä soitti "huuhkajasta" eläinlääkärille, ja eläinlääkäri soitti sitten minulle. Isännän "huuhkaja" sai sitä noutaessani sitten kokeneelta lintumieheltä uuden lajinmäärityksen "lehtopöllöksi".

395536.jpg


Kotiin päästyäni aloin "lehtopöllön" uutteran kylvetyksen. Vesi toisensa jälkeen muuttui liejuksi pöllön liotellessa siinä sulkiaan. Selällään lämpimässä kylvyssä se näytti selvästi nauttivan olostaan. Vain kerran se yritti siivilleen, roiskien kylpyhuoneen seinät kauttaaltaan lantaveden kirjomiksi.
Pyhkeellä varovaisesti aloitettu ja tukankuivaajalla jatkettu kuivattelu pöyhisti lopulta "lehtopöllöstä" viirupöllön. Aavistuksen "kokenutta" lintumiestä nolotti, mutta eipä ollut ensimmäinen kerta.

395537.jpg

Kylvyn jälkeen tarjosin viirulle hyvän annoksen possun sydäntä, laitoin sille orren kellarin halkovarastoon ja jätin sen sukimaan höyhenpeitettään kuntoon.
Lintu on vanha (+3kv), kuten kuvasta näkyy
Kun sen lentokyky palautuu, vien sen takaisin tutulle reviirille.
Ehkä jo huomenna.

Hieman vielä päivitystä:
Nyt iltapäivällä (14.30) alkaa viiru näyttää jo aivan normaalilta. Höyhenpuku on pöyheä ja sulat suittu melko hyvään kuosiin. Eiköhän siitä vielä reviirin ylläpitäjä tule...

395701.jpg

Vielä viimeinen päivitys tälle päivälle.
Koska iltapalan antaminen vaati pöllön kiinioton, laitoin sille samalla hilun kinttuihin. Siiven mittaus kertoi, että kyse oli naaraasta. Siitä tuli siis "rouva D-241.901". Jos joskus tulee vastaan, niin kertokaa tapaamisesta rengastustoimistoon.

396403.jpg