Yritysten johtoportaat ovat saaneet sapiskaa vähäisistä omistuksistaan johtamissaan yrityksissä. Sijoittajat vaativat runsaampaa omistusta, että he voisivat tehdä johtopäätöksiä johdon luottamuksesta omaan yritykseen. Vaaditaan jopa omistuksen kirjaamista hyvän johtamisen käytäntöjen joukkoon.

Minusta ajatus on syvältä ja vastoin sisäpiiritiedon väärinkäytön kieltävää periaatteita. Osakkeenomistajillahan on ilmeisen selvä halu saada välillisesti haltuunsa sisäpiirin tietoa seuraamalla toimivan johdon osakekauppojen suuntaa. Toimiva johto taas olisi osakkeineen puun ja kuoren välissä, eikä oikein tietäisi koska osakkeet voi myydä ilman syytettä sisäpiiririkkomuksesta.

Parasta olisi kieltää toimivalta johdolta ja sen lähipiiriltä kokonaan oman yhtiön osakkeiden omistaminen. Jos heillä on tarvetta ja halua ryhtyä osakesäästäjiksi, niin muiden yhtiöiden osakkeita on valita asti  Silloin kaikki olisivat samalla viivalla ja osto ja myyntipäätökset tehtäisi suuremmalla todennäköisyydellä pelkkien julkisten tietojen varassa.