Vaihtoehtoisen Tietotoimiston Uutisia. 6.11  11.28

Susi pelasti ketun Valkealan Selänpäässä

Vesa Lautamatti ja hänen ajokoiransa Takkukorven Retu olivat torstaiaamuna lähteneet Hietajärven maastoon tarkoituksenaan viihdyttää itseään tappamalla kettu. Ajo olikin saatu käyntiin puolentoista tunnin yrittämisen jälkeen ja ehti jatkua 2,5 tuntia, ennen kuin paikalle osunut susi tuli ja ja keskeytti parin tappoaikeet.
Vesa ja Retu eivät suinkaan ollut ensimmäistä kertaa tappopuuhissa, vaan 7,5 vuotias ajokoira on viihdetappajien järjestämissä kisoissa saavuttanut jopa tappomestarin tittelin. Tämän tittelin uusintaan oltiin nytkin harjoittelemassa kun hallitseva mestari jäikin ehkä hieman yllättäen sijalle kaksi.

Valkealassa on tämän syksyn aikana muutama muukin viihdetappoyritys tullut keskeytetyksi suden toimesta. Sadat tai tuhannet kerrat on kuitenkin käynyt niin, että se viime hetken apu metsän eläimille on jäänyt tulematta. Valitettavasti sudet eivät yksinkertaisesti ehdi joka paikkaan.

Urheilutappajat ovat nyt muutaman hopeasijan jälkeen alkaneet vaatia kilpailusääntöihin muutoksia. Olisi kuulemma mukavampi lähteä tavoittelemaan tappomestaruutta, mikäli kilpakumppanit saisi ampua jo ennen kisan alkamista. Sääntöuudistusta käsitellään urheilutapposeuroissa jatkossakin rakentavassa "reilun pelin hengessä".