Metsästäjäin keskusjärjestön julkikuvaan kuuluu jyrkän kielteinen suhtautuminen salametsästykseen ja metsästysrikoksiin ylipäätään. Sitä kuvaa on kiillotettu täällä kaakonkulmalla mm. ottamalla julkisesti kantaa arktisten hanhien syysmuuton yhteydessä havaittuun "porsasteluun". Hyvä niin!

Mutta mikä on se metsästäjien todellinen sielunmaisema. Ulkopuolisen on sitä vaikea päästä näkemään, koska laittomuuksista ei luonnollisestikaan julkisesti puhuta. Metsästäjäkunnan sisälläkin puhutaan vain niistä metsästysrikoksista, joiden suhteen metsästäjien suuri enemmistö ei tosiasiassa hyväksy nykyistä lainsäädäntöä, vaikka eivät kysyttäessä asiaa julkisesti myönnäkään.
Tällaisia ovat esimerkiksi kanahaukan ampuminen, tai suden päästäminen hengestään aina tavattaessa.

Metsästäjäkunnassa on epäilemättä asiallisesti harrastustaan harjoittavia ihmisiä, mutta kovin paljon on myös niitä, joilta pitäisi ottaa ase välittömästi pois. Näiden "mätien omenoiden" määrää on vaikea arvioida, mutta se ei ole aivan mitätön.

Jotain käsitystä asiasta voi saada seuraamalla metsästäjien keskustelupalstaa. Siellä rehvastelu metsästys- ja luonnonsuojelurikoksilla nimimerkin suojista on aivan arkipäivää. Jos sen palstan perusteella pitäisi luoda kuva suomalaisesta metsästäjäkunnasta, niin ei voi muuhun tulokseen päätyä, kuin että kyseessä on pahimman luokan roskasakki. Todellisuus ei varmastikaan ole näin synkkä, mutta valitettavasti palstalla on myös suuri joukko "oskarin kokoisia" metsästäjän alkuja, jotka epäilemättä imevät palstalta huonoja vaikutteita.

Uteliaana ihmisenä halusin selvittää kuinka Metsästäjien keskusjärjestö julkisen imagonsa takana suhtautuu omien jäsentensä metsästysrikoksiin. Onko se juhlapuheiden ulkopuolellakin halukas selvittämään tapauksia, joissa sen jäsenet rehvastelevat tietävänsä kuka ja missä on salakaatanut suden?

Winsulla ampuva kirjoitti palstalla 18.09 2008 23:28:
"Kun nyt tiedät P-karjalastakin koiraporukkaa, niin varmaan tiedät vastauksen kysymykseen onko susia? Vastaus on muikea virnistys ja jotta oli...ainakin Nurmeksessa. Vaan pistänpä astetta paremmaksi, tiedän notta kuka ja missä. Vaan kerro en."

(Edit 2.10.2008: Metsästäjäin keskusjärjestössä on näköjään viimeinkin herätty todellisuuteen ja koko viestiketju, yli 500 sivua uhoamista susista, on nyt poistettu ja yllä olevan linkkin takaa löytyy enää winsulla ampuvan viesti kokonaisuudessaan.)

Jos Metsästäjien keskusjärjestön julkikuvalla on mitään katetta todellisuudessa, niin se tekee tästä tutkintapyynnön poliisille ja osallistuu itse kaikin käytettävissä olevin keinoin asian selvittämiseen.
Odotan mielenkiinnolla...