Eilen heitettiin hieno ja monipuolinen luontoretki. Vuoden viimeiset korpit saivat renkaan ja ensimmäiset tuulihaukat otettiin kiinni.
Petolintuja rengastaessa ei usein tule vastaan ulkomailla rengastettuja lintuja. Pöllöt ovat melko paikallisia - tai ainakin ne lajit, joiden emoja on suhteellisen helppo kontrolloida pesivinä. Haukoista ainoa helposti pyydettävä laji on tuulihaukka, joka pesii suurelta osin pesälaatikoissa. Niistä kontrolleja, eli aikaisemmin rengastettuja on keskimäärin ehkä kolmannes. Usein nekin on rengastettu korkeintaan muutaman sadan kilometrin päässä. Eilen tuli kuitenkin vastaan sellainen harvinaisuus, joka oli saanut renkaan jalkaan jossain Norjassa. Renkaassa oli numeron lisäksi teksti STAVANGER MUSEUM.1596138.jpg

Toinen itselleni ennen kokematon juttu oli kolme kovaan ääneen kerjäävää näädän poikaa. Vieressä oli palokärjen kolo, josta ne ilmeisesti olivat tulleet, mutta ne olivat vielä niin pieniä, että niiden ei olisi pitänyt olla poissa pesästä. Oletettavasti emolle oli tapahtunut jotain ja nälkä oli ajanut poikaset ulos kolosta. Vaikea on muutakaan selitystä keksiä.
Sellaista meteliä ne kuitenkin pitivät, että kettu tai joku muu metsän eläin ne kyllä korjaa pian pois kuleksimasta...

1596146.jpg

Illan jo pimennyttyä laitoimme vielä hilut kinttuihin kolmelle palokollille

1596152.jpg

Poikasista kaksi oli tyttöjä ja tämä kolmas poika.