Pönttökierros jatkui eilen ja lehtopöllöt ovat kovaa vauhtia etenemässä kohti ennätysvuotta rengastusalueellamme. Vanha ennätys, 17 aloitettua pesintää, on enää vain muutaman pöntön päässä ja potentiaalisia paikkoja on runsaasti katsomatta. Jos ei ihmeitä tapahdu, niin tänään vietetään ennätysjuhlia.
Säännöllinen seuranta on aloitettu -83, mutta sen jälkeen alueesta on lohkaistu osa uuden petorengastajan "reviiriksi". Kaikki tilastolliset virhelähteetkin huomioiden, on melko varmaa, että näin runsaana lehtopöllö ei ole alueella pesinyt 25 vuoteen.

Eilen oli muutenkin mukava retkipäivä. Nähtiin iso falco, sinisuohaukka koiras, paljon hiirihaukkoja, useita tuulihaukkoja ja paljon muuta mielenkiintoista. Viime vuosien silmiin ja korviin pistävin muutos tämän alueen linnustossa on harmaapäätikkojen voimakas runsastuminen. Eilen löytyi taas kaksi uutta reviiriä. Vielä viisi vuotta sitten olisi hapätin kohtaaminen ollut retken kohokohta. Nyt se mene rutiinihavaintona. Se tykkää hakkuuaukoille jätetyistä haaparyhmistä, ja hakkuuaukkoistahan ei Suomessa ole pulaa.

1481039.jpg

Pöllönpojan unelma.
Yksin kappalen luettuna sain peltomyyrien pääluvuksi 21.
Siis kuvainnollisesti. Koirashan syö saaliilta yleensä pään ennen kun se toimittaa aterian pesään.