Kymenlaakson luonnonsuojelupiirillä oli kesällä 2007 Ålandsbankkeni ja Metsähallituksen tukema projekti Itäisen Suomenlahden kansallispuistoon kuuluvassa Mustaviirin saaressa.
Piiri on järjestänyt Metsähallituksen kanssa yhteistyössä niittytalkoita saaressa vuodesta 2001. Viime kesänä talkoiden lisäksi myös kartoitettiin saaren kasvistoa ja eläimistöä, sekä tehtiin veneilijöiden suosimaan saareen kulttuuriluontopolku.
Projektin loppuyhteenvetona on tänään saatu maailmalle julkaisu, joka samalla aloittaa Kymenlaakson luonnonsuojelupiirin uuden julkaisusarjan.
Omalta kohdaltani projektissa suurin työ oli julkaisun taitossa. Onneksi mukana oli kokenut taittaja, ja minun osa oli lähinnä taiton tekninen toteutus. Ottaen huomioon, että en ole koskaan taittanut mitään, ja homma aloitettiin sillä, että etsin netistä ilmaisen taitto-ohjelman (Scribus) ja opettelin sitä käyttämään sitä mukaa kun taitto eteni, olen oikeastaan tulokseen melko tyytyväinen. Scribus on käännetty suomeksi ja sen auttavan käytön oppiminen on melko helppoa. Suosittelen lämpimästi niille, joille toista tuhatta maksavat kaupalliset taitto-ohjelmat ovat tavoittamattomissa.

Julkaisuun voit tutustua klikkaamalla kuvaa.
1470061.jpg