On todella huolestuttavaa, kuinka heikkoa on lain ja oikeuslaitoksen kunnioitus kaupunkimme johdossa. Tilanneta voisi minusta perustellusti kutsua jopa virkamiesanarkiaksi.

Kaupunki valmisteli aikanaan Kyynelmysjärvelle rantakaavan, joka todettiin lain vastaiseksi sekä Kouvolan hallinto-oikeudessa, että Korkeimmassa hallinto-oikeudessa. Näiden päätösten seurauksena oikeusjärjestelmäämme kunnioittavat virkamiehet olisivat todenneet prosessin päättyneeksi. Anjalankoskella näin ei kuitenkaan käynyt, vaan kaikki aloitettiin alusta. Voiko todellakin olla niin, että kaupunkimme johtavat virkamiehet pitävät oikeuslaitosta "pajatsona", josta  kyllä kilahtaa mieleinen päätös kunhan sinne vain lyö riittävän määrän veroeuroja?

Mitään laillista keinoa estää tätä virkamiesten "anarkiaa" ei liene, mutta olisi kai kuitenkin kohtuullista että meille hallintoalamaisille kerrottaisi mitä laittoman kaavan valmistelu ja se ensimmäinen kierros oikeusasteissa maksoi. Kai meillä kuitenkin on moraalinen oikeus tietää, millaisilla summilla joudumme rahoittamaan virkamiesten henkilökohtaisia päähänpinttymiä.

(Kirjoitus julkaistu 4.2 myös paikallislehdessämme Keskilaaksossa)


1347103.jpg

Klikkaamalla kuvaa niin näet sen Kansalaisen Karttapaikalla. Samalla voit katsella millaista täkäläisittäin poikkeuksellista järveä Anjalankosken virkamiehet apinan raivolla pyrkivät tuhoamaan.