Kuunteli eilen Mauri "ilmastomies" Pekkarisen haastattelua radiosta. Siinä hän selitti hallituksen ilmastopoliittisia tavoitteita. Jos minulla olisi riittävä lääketieteellinen koulutus, ja organisaatiolle voisi tehdä lääketieteellisen diagnoosin, niin se olisi kuullun perusteella selvä ja yksiselitteinen - skitsofrenia.
Samaan aikaan kun puhutaan suu vaahdossa ilmastonmuutoksen vakavuudesta ja sen hillitsemisen ehdottomasta  välttämättömyydestä, pidetään hallituksen tärkeimpänä tavoitteena hankkia Suomelle mahdollisimman suuret päästöoikeudet.

Luonnontieteellisestä näkökulmasta alkaa olla melko kiistatonta, että polttamalla fossiilisia polttoaineita pahoinpitelemme lapsenlapsiamme. Epäselvää on enää vain pahoinpitelyn aste. Parhaassa tapauksessa teemme heidän elämästä kurjan tai sietämättömän. Pahimmassa tapauksessa kyse voi olla vakavasta pahoinpitelystä, joka johtaa kuolemaan. Kuinka ihmeessä voimme perustella, että vaadimme tällaista oikeutta itsellemme? Vaatiiko se meiltä jonkin asteista kollektiivista jakomielisyyttä?

Ihminen on helposti manipuloitava eläin, joka saadaan haluttaessa toimimaan varsin järjettömästi. Ihmisten suuri enemmistö hurraa hurmiossa, kun autolla ympyrää pyörivät idiootit pahoinpitelevät heidän omia lapsenlapsiaan. Rationaalisin menetelmin tällainen käytös ei minusta ole selitettävissä.
Vai tahtoisiko joku yrittää?