Vihreiden poliitikkojen ämpylöinti alkaa mennä mauttomuuksiin.

Kirjoitin Oraksen "avoimeen ja keskustelevaan" blogiin mm. seuraavan jutun liittyen Tehyn työtaisteluun ja siitä tidoittamiseen.
==========
Oras hyvä.

Satun tietämään, että vihreiden puoluehallituksessa ministeri on “polvillaan anonut”, että asiasta ei annettaisi mitään lausuntoa niin pitkään,
kun julkisuus kohdistuu lähinnä Kokoomukseen. Lopulta päästiin kompromissiin, että annetaan julkisuuteen kannanotto jossa ei sanota mitään.
Tämä “kannari” jäi tietysti mediassa julkaisematta, koska kannanotto, jossa ei oteta mitään kantaa mihinkään, ei ole kovin mediaseksikäs.

===========

Oras luonnollisesti poisti kirjoituksen blogistaan, perustellen se olevan totuudenvastainen kuvaus vihreiden puoluehallituksen toiminnasta.

Lainaan tähän kuitenkin sanatarkasti erään kokouksessa olleen henkilön tekstiä, jotta kuvaukseni oikeellisuutta voi jokainen arvioida itse.
==========
"Tehyn lakosta ja mahdollisesta kannarista käytiin usean tunnin keskustelu: Tuija Brax selitti, kuinka tilanne on järjestökentän takia aivan umpisolmussa. Hänen puheenvuoronsa oli tuskaisen vetoava, että emme jättäisi kannanottoa tilanteessa, jossa olemme vielä ulkopuolisia"

"Tilanne on siis aivan umpisolmussa. Kuitenkin esitimme, että vihreät eivät voi olla ottamatta kantaa asiaan, koska vaikenemistamme ihmetellään jo nyt: niinpä äänestyksen tuloksena laitoimme ohessa tulevan kannarin, jossa siis ei oikeasti sanota mitään, mutta ollaan tavallaan vastuuta kantavana hallituspuolueena ”läsnä”."
==========

Tilanteessa on ikävää, että tästä joutuu kärsimään ilmeisesti vain tekstin kirjoittanut kokousedustaja. Vihreän liiton tuskin näkee koko asiassa mitään muuta ongelmallista, kuin avoimmuutta kannattavan puolueen sisäisten vääntöjen pääseminen julkisuuteen. Sitä, että valehdellaan ja pakoillaan vastuuta, ei  nähdä puolueessa ongelmana, vaan "normaalina käytöksenä".