Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n puheenjohtaja Antti Herlin on osittain oikeassa, kun vastustaa EU:n kaavailuja uusiutuvan energian prosenttiosuuden nostamiseksi myös Suomessa.
On nimittäin täysi turhaa ja järjetöntä edes pohtia mitään prosenttiosuuksia, koska ympäristön kannalta olennaista ovat vain absoluuttiset, tonneissa laskettavat päästöt ja jätteet. Jos puolitamme päästömme ja tuottamamme jätteet, on aivan sama, vaikka uusiutuvien energialähteiden osuus olisi 0%.

Sanotaan, että rahalla ei ole moraalia. Minusta Herlin on ymmärtänyt asian väärin, kun olettaa että rahaa (EK) edustavilla ihmisilläkään sitä ei tarvitsisi olla.
Jos EK hyväksyy ilmastonmuutoksesta tiedeyhteisön käsityksen, niin on täysin käsittämätöntä, että sen pj  kehtaa kiukutella omasta osuudestamme sen estämiseksi. Suomalaisten päästöt henkeä kohden laskettuna ovat maailmanennätyksen tuntumassa. Tämä ei merkittävässä määrin johdu mistään ulkoisista olosuhteista, vaan on seurausta tietoisesti valitusta välinpitämättömyydestä.

Minusta on aivan riittävän vakuuttavasti esitetty, että muuttamalla ilmastoa pahoinpitelemme lapsiamme ja lapsenlapsiamme. Seisommeko me suomalaiset vain tumput suorina, kun Herlin vaatii itselleen ja järjestölleen oikeutta lastenlastemme väkivaltaisempaan pahoinpitelyyn?